به گزارش مشرق، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره آخرین دستاوردهای این نیرو اظهار کرد: توان موشکی کروز سطح به سطح ما به حدود دو برابر افزایش یافته است. یعنی ناوشکن ها به جای ۴ لانچر موشک کروز قرار است برای اولین بار با ۸ لانچر موشک کروز در دریاها حضور پیدا کنند. البته قرار است این قابلیت به زودی به طور رسمی رونمایی شود. اگرچه ناوشکن سهند نیز هم اکنون به صورت ارتقاء یافته در دریا حضور دارد.
وی افزود: سامانه های سطح به هوا برد متوسط نواب بر روی ناوشکن سهند نصب و آماده شده که سطح اولیه آن به دو برابر ارتقاء یافته است. در کنار آن، ناوشکن سهند به یک سامانه دفاع نقطه ای و ضد موشک نیز تجهیز شده است که قرار است سایر ناوشکنها نیز این تجهیز رخ بدهد.
دریادار ایرانی با اشاره به افزایش توان زیرسطحی نیروی دریایی ارتش بیان کرد: در حوزه سوناری شاهد ارتقاءهای جدی هستیم که با توان شرکتهای دانش بنیان و متخصصان جوان ما به دست آمده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ناوشکن دماوند و زمان رونمایی از آن بیان کرد: ناوشکن دماوند در حال گذراندن مراحل تست خود است و پیش بینی می کنیم که این اتفاق در ۷ آذر امسال رخ بدهد. اما، بحث های دریایی مانند کاهش آب در حوضچه را داشته و باید مقداری فعالیت های زیرساختی برای آن انجام شود. ما برای این کار با سازمان بنادر و دریانوردی همکاری داریم و این کار به زودی آغاز میشود.
دریادار ایرانی در پاسخ به سوالی درباره زمان تجهیز ناوشکنهای کشورمان به موشک کروز ابومهدی تصریح کرد: بله قرار است این کار انجام شود و حتی قرار است به موشک های کروز قدرتمندتر از آن نیز مجهز شوند. این موشک می تواند در محیط جنگ الکترونیک وظیفه خود را اجرا کند و تست های آن نیز انجام شده است. خود دشمن نیز از این موضوع آگاه بوده و ارزیابی هایش را در صحنه عمل مشاهده کرده است.
وی ادامه داد: توانمندی رزمی، میزان تخریب و برد موشک کروز ابومهدی قابل توجه است و بردهای بالاتر را در دستور کار داریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه همه دستاوردهای ما از سفره های کوچک در کشور رخ داده است، تصریح کرد: مردم ما سربازان دلسوز و بی منت خودشان را به صحنه فرستاده اند تا در جبهه فناوری و صنعت و دانش فعالیت کنند. این سربازان بدون چشم داشت به صورت شبانه روز فعالیت می کنند و ما به جوانانمان افتخار میکنیم.
دریادار ایرانی اولویت نیروهای مسلح و به طور خاص ارتش انقلابی و مردمی را ارزشگذاری به جوانان کشور دانست و گفت: نقظه قوت کشورمان جامعه جوان هستند و از طرح هایی که آن ها ارائه می کنند، استقبال میکنیم. البته ممکن است رسیدگی به برخی از طرحها زمانبر باشد چون قرار است در صحنه های پیچیده نظامی استفاده شود.
وی افزود: دو نکته در این باره وجود دارد و این است که نه ما خسته می شویم و نه آن عزیزان. آن ها توانمند هستند محکم ایستاده اند و ما هم می دانیم که جوانان متخصص ما در هر لحظه دست ما را محکم خواهند گرفت. به همین دلیل، ما هم پا به پای آن ها هم صبر داریم و هم جنگ و دعوا. چون قرار است علم به یک صنعت تبدیل شده و این صنعت در یک حوزه ای استفاده شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه جوانان با غیرت ما تعطیلی ندارند و با تمام وجود در صحنه کار میکنند، خاطر نشان کرد: عشق این جوانان درخشش کشورشان و به اهتزاز درآمدن پرچم کشورمان است. حتی وقتی دستاوردی مانند ناوشکن دنا ساخته شده و به دریا میرود آنها بابت این موفقیت از خوشحالی اشک میریزند و شاد هستند.
وی ادامه داد: ما در نیروی دریایی ارتش از لشکر جوانان متخصص و شرکت های دانش بنیان استفاده می کنیم و این عزیزان پس از اتمام پروژه های ما از عظمت کار حیرت می کنند. تلاش های جوانان متخصص ما به قدری زیاد است که گاهی اوقات به صورت شبانه روزی تا ۴ صبح بدون وقفه کار می کنند و مقید هستند که یک پروژه سریع تر از موعد به نتیجه برسد.
دریادار ایرانی گفت: من این جوانان را بسیار دوست دارم و اینگونه نیست که فقط از آنها در حوزه فنی استفاده کنیم بلکه در حوزه های نظری مانند ژئوپلتیک نیز از جوانان متخصصمان استفاده می کنیم. خود بنده نیز بارها به عنوان استاد راهنما در کنار این عزیزان حضور داشتم و زمان بسیاری را برای آنها صرف میکنم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ناوچه شهدای کنارک بیان کرد: این واحد به صورت بازطراحی شده و شباهتی به گذشته نداشته و به یک واحدجدید تبدیل شده است. نسل جدید این شناور با توانمندی های جدید و به روز تر مراحل ساخت خود را طی کرده و اکنون در فاز نصب تجهیزات است. باید به این نکته هم اشاره کنم که این شناور امکان شلیک موشک های کروز را هم دارد.
وی افزود: شاید در برخی موارد شما شاهد تاخیر در رونمایی و اجرایی شدن پروژه ها هستید باید بگویم که علت تاخیر برخی پروژه ها این است آن فردی که مسئولیت پروژه را برعهده دارد می گوید یک توانمندی و ویژگی جدید را می توانیم در تجهیز یک شناور ایجاد کنیم. چرا که آن فرد در لحظه فکر نمی کند و دید راهبردی دارد. تفکر متخصصان ما در هر لحظه تا ۱۰ سال آینده را هم رصد کرده و به آن فکر می کند.